Kapcsolat

Miénk a Színpad Egyesület
1077 Budapest, Jósika utca 22.

Telefon: +36 70 242-8757

email: szervezes@kacsohpongracszinhaz.hu

Babavásár

 

Babavásár

Kamara operett két felvonásban.
zene: Nádor Mihály
dalszöveg: Kulinyi Ernő
Kardos Andor librettója alapján a szövegkönyvet átdolgozta: Gencsev Gábor

Operett nagykövetségünk egy újabb, talán eddig a legfontosabb állomása a Babavásár. Fontos feladatunknak tartjuk a magyar operett megmentését, a méltatlanul elfeledet darabok felkutatását, bemutatását.

Sajnos a szerző páros a II. Világháború, a darab pedig a szocialista kultúrpolitikának áldozata lett, mert nem illettbe az 50-es, 60-as évek világába. Mint ahogyan a legtöbb operett. A Babavásár 1920-ban írták és 1922-ben mutatták be a Király Színházban (ebben az időben ez a színház volt az operett fellegvára). A Babavásár egy igazi pesti operett, könnyed és fülbemászó dallamok, eredeti történet, amely bővelkedik fordulatokban és félreértésekben. A szövegkönyvet részben újra írtuk, de a történeten nem változtatunk!

Az előadásból egy 45 perces kis játékfilm is készült 2018-ban Anyám lánya címen Noé Viktor rendezésében.

Rövid szinopszis

Kapronczai Gitta Budapest leghíresebb primadonna lakásán játszódik a történet. Gittát mindenáron megakarják győzni, hogy vállalja el a Babavásár című operett főszerepét, amelyben egyszerre játszaná az édes anyát és a lányát, a színésznő nem akarja vállalni, mert szerinte már nem elég fiatal a lány szerepére. De a sok győzködésnek köszönhetően beleegyezik a szerepbe, de van egy feltétele, ha úgy végig megy az utcán kislányruhában, hogy senki sem ismerik fel, csak akkor vállalja. De ahogy egy operettben lenni szokott, pont arra sétál amerre a volt férje, aki nem ismeri fel, és akit már 17 éve nem látott. A férfi nem tudja, miért érzi magát boldognak a lány közelében, ezért nem tágít mellőle. Egészen hazáig kíséri a lányt.

Bemutató: 2017. október 13. – az előadás főtámogatója az Erzsébetvárosi Önkormányzat volt.

vissza