Kapcsolat

Miénk a Színpad Egyesület
1077 Budapest, Jósika utca 22.

Telefon: +36 70 242-8757

email: szervezes@kacsohpongracszinhaz.hu

Előadások Gazdagréten

Kedves Közönségünk!

A járványhelyzet miatt minden előadás elmarad! A tavaszi évad ősszel lesz bepótolva.

Az újra találkozásig mindenki vigyázzon magára!2020. Február 29. 18 óra

Pár darab

A kétszereplős darab a Nő és a Férfi története, Ádámtól és Évától jutnak el a Rém rendes családot idéző házaspárig. Pethő-Tóth Brigitta és Gencsev Gábor (aki a darabot írta és rendezte is) egymáshoz lazán kapcsolódó jelentekben brillírozik, olyan élethelyzeteket mutatnak be, amelyeken a néző önfeledten nevet, de a keserédes önreflexiót sem ússza meg. Ismeretlen ismerőseink az egymást tökéletesen félre értő férfi és nő, a kínosan rossz randevú szereplői, de az a pár is, akik – bemutatva a férfi és nő időtlen idők óta rótt köreit – tíz perc alatt tudnak le egy kétéves kapcsolatot, mindenestül.

Őry Mariann Magyar Hírlap2020. Március 28. 18 óra (új időpontban) 

János Vitéz

Kacsoh Pongrác Színház ként, kötelességünknek tartjuk, hogy színpadra vigyük névadónk legismertebb művet a  János vitézt.  Petőfi, Bakonyi és Heltai szövegeit felhasználva szinte egy új előadást hoztunk létre. Igyekszünk lehetőségünkhöz mérten a Király Színházi ősbemutatóhoz és a szerzőkhöz hűek maradni. Ezért nálunk sem lesz hiány a pezsgésből, a vidámságból és a sírásból, ahogy azt az alkotok megálmodták.

 


2020. Április 25. 18 óra (új időpontban) 

Szirmai Albert gála

Szirmai Albert a nagy magyar zeneszerző nemzedék tagja. Kortársai és évfolyamtársai Bartók, Kodály, Weiner, Kálmán, Jacobi. Zenei és jogi tanulmányait szinte egyszerre végezte és csak véletlenül lett ő is operett komponista. A maga korában hatalmas sikersorozatokat tudhat magáénak operettjeivel itthon és külföldön is (A mexikói lány, Gróf Rinaldo, Mézeskalács, Alexandra, Tündérlaki lányok). Operettjei közül a legmaradandóbbnak a Mágnás Miska bizonyult, amelyből 1948-ban nagy sikerű film készült Keleti Márton rendezésében. Az operettet még ma is újra meg újra bemutatják a magyar zenés és nem zenés színházak is. Kevesen tudják róla, hogy a chanson műfaj magyarországi megteremtése nagyrészt az ő nevéhez fűződik. Dalai nem egyszer szinte népdallá váltak.


2020. Május 23. 18 óra (új időpontban) 

Magyar Filmslágerek

Vannak régi magyar filmslágerek, melyeket nem felejtünk. Melyekre nem csak automatikusan dalra fakadunk és felhangosítjuk a rádiót, hanem a legemlékezetesebb filmjelenetek is azonnal eszünkbe jutnak. Ha megszólal Márkus Alfréd Meseautója, rögtön eszünkbe jut maga a film is. A filmek sikereivel együtt ezek a dalok is klasszikusokká váltak, és immár elválaszthatatlanok vizuális párjuktól. Társulatunk egy nem mindennapi előadással szeretne kedveskedni, melyben megelevenítünk régi magyar slágereket.


A PROGRAM RÖVID TÖRTÉNETE

2018 áprilisában a közösségi házzal együttműködve elindítottuk főleg szépkorúaknak szóló zenés színházi programunkat, egyre növekvő sikerrel. Itt már bemutatásra került vásári komédia, tematikus gálaműsor (Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Eisemann Mihály), és teljes operett előadás (Nádor Mihály: Babavásár, Kálmán Imre: Marica grófnő, Zerkovitz Béla: Egy zenés önéletrajz).

Huszka Jenőről szóló tematikus előadásunkat a Huszka örökösök is megtekintették, és gratuláltak a színvonalas múltidézéshez.


Bérlet árak:
4000 Ft / fő
GKH klubkártyával: 2.500 Ft / fő
Alkalmi jegyek:
1.500 Ft / fő
GKH klubkártyával: 1.000 Ft / fő