Kapcsolat

Miénk a Színpad Egyesület
1077 Budapest, Jósika utca 22.

Telefon: +36 70 242-8757

email: szervezes@kacsohpongracszinhaz.hu

Király Színház

A 2021-ben létrehozott zenei formáció harmadik koncertje a Volt egyszer egy Király Színház, melynek témája az operett, mint hungarikum.

Koncert előadásunk célja a magyar operett hőskorának népszerűsítése. Idén lesz 120 éve, hogy megnyitotta kapuit a Király Színház, azzal a céllal, hogy teátrumot adjon a magyar operettnek, húsz évvel megelőzve az Operettszínházat.

Az operett talán a legszínesebb, legsokoldalúbb zenei műfajunk, amely számos világhírű zeneszerzővel büszkélkedik. A projektet kutatómunka előzte meg, hogy a zenék összeállításánál minél nagyobb és színesebb merítésből tudjunk válogatni.

A koncertünk zenei anyaga az 1903-tól 1925-ig terjedő Király Színházi bemutatókból lettek kiválogatva 50 magyar - vagy részben magyar -operettből. Ez volt a Király Színház aranykora, Beöthy László igazgatói pályafutása. A koncert során az ismert slágerek mellett helyet kapnak a méltatlanul elfeledett operettek betétdalai is. Szeretnénk újra felfedeztetni a közönséggel ennek a műfajnak a zenei sokszínűségét.

A Király Színház magyar operettjeinek megismertetése egyedülálló kezdeményezés, ezért szellemi hasznosulása felbecsülhetetlen. Az operettet, mint hungarikumot mutatjuk be, ezzel szeretnénk a magyar kultúrát ápolni, a műfajnak hagyományait őrizni és népszerűsíteni. A koncert egyedisége abban is rejlik, hogy az ismert operettek mellett számos olyan alkotás is helyett kap, amelyeket már alig vagy egyáltalán nem ismernek, mert az 50-es évek óta sehol sem játszották.

Szereplők:
  • Pethő-Tóth Brigitta - ének, tánc
  • Gencsev Gábor - ének, tánc
  • Hegedűs Szabolcs - zongora
  • Németh László/Stremnitzer Zoltán - dob

Kritika az előadásról

Bemutató: 2023. május 06.

A koncertelőadás támogatója: