Kapcsolat

Miénk a Színpad Egyesület
1077 Budapest, Jósika utca 22.

Telefon: +36 70 242-8757

email: szervezes@kacsohpongracszinhaz.hu

JazzOperett

Koncert show

 

A 1930-as évek magyar operett egyik irányzatának népszerűsítése a cél, amit akkoriban a jazz-operett elnevezést kapta. Projektünk fő célja az operett, mint műfajban rejlő új lehetőségek bemutatása, annak széles körben való elterjesztése, és az erre a célra megszülető trió megismertetése.

Pethő-Tóth Brigitta – ének, tánc

Gencsev Gábor – ének, tánc

Hegedűs Szabolcs – zongoraművész

 

Az operett talán a legszínesebb, legsokoldalúbb zenei műfajunk, amely számos magyar kíváló zeneszerzővel büszkélkedik. A '30-as évek második felében az operettet is elérte az amerikai újhullám, a jazz, amit egyes zeneszerzők (Márkus, deFries, Komjáti, Eisemann) nagy sikerrel operettesítettek. Fontos itt leszögezni, hogy a mai jazz zeneileg teljesen más, mint a 30-as években.

„A Kacsóh Pongrác Színház Jazzoperett című előadása arra vállalkozik, hogy a magyar operett történetének egy kis szeletére irányítsa a figyelmünket. Hogyan jelent meg a jazz ebben a műfajban? Mikor és hogyan kerültek foxtrott és slow fox ritmusú dalok a darabokba? Hogy lett ebből végül megmagyarosított puszta-fox? Az ismertebb és kevésbé ismert számok váltogatása jó tempóban teremt otthonosságot és kíváncsiságot, a főként nyugdíjas korú közönséget már az első „városnéző” blokk levette a lábáról, jártunk a Horváth-kertben, a Nemzetinél, Óbudán és zötykölődtünk az omnibuszon. Minket kicsivel nehezebb behúzni, de ez is nagyon hamar megtörténik, akkor, mikor Gencsev Gábor történetei kontextust teremtenek a daloknak, a jól megválasztott anekdoták, sztorik, adatok adnak annyi kultúrtörténeti pluszt, amitől egy sláger mélységet kap vagy a helyére kerül a fejünkben. A sztorizásra praktikus okból is szükség van, ugyanis rengeteg korfestő ruha, hajdísz, kalap és kellék kerül játékba, az átöltözésekhez pedig kell némi idő.”

Két Lámpás: JazzOperett kritika

2021-es Támogatásból megvalósult előadás időpontok:

augusztus 18. 18:30

     

Tiszakarád

augusztus 25. 18:00

Tomory Lajos Múzeum

szeptember 18. 18:00

Hegyvidéki Kulturális Szalon

szeptember 24. 17:30

Csepeli Munkásotthon

szeptember 25. 18:00

Gazdagréti Közösségi Ház

november 05 16:00

PIK ház

november 24. 14:00

zártkörű rendezvény

november 25. 14:00

zártkörű rendezvény

december 06. 15:00

FMK 

december 10. 18:00 Kartal

 

Kritika az előadásről:

KRITIKA ITT

 

 

A koncer fő támogatója: