Kapcsolat

Miénk a Színpad Egyesület
1077 Budapest, Jósika utca 22.

Telefon: +36 70 242-8757

email: szervezes@kacsohpongracszinhaz.hu

Marica grófnő

 

Marica grófnő

Kamara operett változata 2 felvonásban.
Zene: Kálmán Imre
A kamara változat szövegkönyvét Harsányi Zsolt librettója alapján kisebb színpadokhoz igazította: Gencsev Gábor

Ki ne ismerné a Marica grófnő romantikus meséjét? A Marica grófnő, Kálmán Imre legizgalmasabb és az egyik legkedveltebb műve, önmaguk hazugságainak hálójában vergődő szerelmesekről szól.

Színházunk a régi magyar változatott vitte színre, a magyar operett hagyományai szerint. Bár a szövegkönyvet leporoltuk, és egy-két poént átírtunk, a mesén és a szellemiségén/hangulatán nem változtattunk. 
Igényes, korhű jelmezek, látványos koreográfia, és Kálmán Imre könnyű kézzel írt nagyszabású slágerei garancia a minőségi szórakozásra.


Gróf Szapáry Wittemberg Péter nem jegyzi el a számára kijelölt ismeretlen menyasszonyt, ezért vagyonából kitagadják, és álnéven dolgozik tovább volt birtokán. Az új tulajdonos, Marica grófnő a kérők elől ide menekül, de meg nem tartott eljegyzése szégyenét is itt szeretné elfelejteni. A tiszttartóval a feszültségek ellenére is első látásra megtetszenek egymásnak, ám a szegény férfi és a gazdag grófkisasszony csak sok félreértésből fakadó bonyodalom után lehetnek egymáséi.

szereposztás
Marica grófnőPethő-Tóth Brigitta
Török PéterGencsev Gábor
Cecilia néniÖtvös Csilla
Lotti néniGarami Mónika
Zsupán báróSzilvássy János
LizaSzűcs Laura
DragomirKomornik Andás
Alfréd/KudelkaSzőke Dánile
FecskaZátrok Vivien

vissza