Kapcsolat

Miénk a Színpad Egyesület
1077 Budapest, Jósika utca 22.

Telefon: +36 70 242-8757

email: szervezes@kacsohpongracszinhaz.hu

Rólunk röviden

A Kacsóh Pongrác Színház  több független vándorszínházi társulat egyesüléséből jött létre 2016-ben, azzal az intencióval, hogy elérhető áron magas színvonalú produkciókat mutassanak be a magyar kultúra kedvelőinek. Ezért hoztunk létre a Miénk a Színpad Egyesületet.

Társulatunk tagjai végzett színészek, többen tagok Budapest kőszínházaiban (Madách Színház, József Attila Színház). Rendelkezünk saját technikai háttérrel (fény- és hangtechnikai eszközpark), valamint igényes jelmez és díszlettárral.

Fő profilunk a klasszikus színházi előadások, főként operettek, musical-ek, komikus darabok és gyermekelőadások. Budapestről számos alkalommal utazunk vidékre szerepelni.

Amire büszkék vagyunk az Operett programunk. Fontos feladatunknak tartjuk a magyar operett megmentését, a méltatlanul elfeledet darabok felkutatását, bemutatását. Ilyen típusú munkát jelenleg Magyarországon csak Mi végzünk. Fontosnak tartjuk, hogy egyfajta hiánypótló „kultúrmissziót” töltsünk be. A magyar operett 2013-ban hungarikum lett. Az első és egyetlen színházi műfaj, amely elnyerte e megtisztelő címet. Mi is szeretnénk kivenni a részünket a hagyomány ápolásában. Ezért olyan műveket szeretnénk megmenteni, amelyek megérdemlik, hogy újra felfedezzék.